Grillet zucchini med hvidløgsmarinade, fetaost eller i en grøntsagswrap? Bluegaz har lavet ni smagfulde kombinationer af zucchini på grillen, du skal prøve.

Zucchini er en grøntsag, der bliver fantastisk lækker på grillen, og som er både sund og nem at grille. Den er desuden meget nem at variere og passer til flere retter. Pensl en krydderiblanding på den før eller under grillningen for ekstra saftighed og smag. Kombiner den derefter med nogle af måltidsforslagene nedenfor. Afhængig af hvordan du kombinerer zucchinien, kan den være perfekt som både tilbehør, side dish eller endda som hovedret!

Regn med ca. 3 minutter per side (forudsat at skiverne er maksimalt 1 cm tykke). Zucchinien skal være blød og have fine grillstriber, men ikke være brændt.

Zucchini kan grilles direkte på grillristen. En grillpande kan dog bruges, så grøntsaksskiverne ikke glider igennem risten.

Grill zucchini med perfekt resultat

  1. Forbered valgfri marinade/krydderblanding i god tid før
  2. Skær i jævne skiver eller strimler (maks. 1 cm i diameter), så de grilles jævnt igennem
  3. Pensl et tyndt lag olivenolie på, efterfulgt af evt. krydderblanding (det er også okay at gøre dette under grillningen, da zucchinien næsten med det samme suger marinaden op)
  4. Sæt grillen på middel-høj varme, og vent, indtil den er varm
  5. Læg grøntsagsskiverne på grillgitteret, og lad låget være åbent
  6. Grill på direkte varme på begge sider, indtil de får farve og fine grillstriber
  7. Klar til at servere!
Grillad zucchini på brun tallrik med olika marinader och kryddblandningar i skålar bredvid

1. Grillet zucchini – 3 forskellige marinader

Med en god marinade bliver zucchinien altid ekstra smagfuld. Prøv en af vores favoritter nedenfor!

  • Hvidløgsmarinade: Blend hvidløgspulver med lidt olivenolie, balsamicoeddike, persille, basilikum, salt og peber.
  • Smør- og citronmarinade: Bland ca. 30 g smør, 3 hakkede fed hvidløg, 1 teskefuld italienske urter, saften fra 1 citron og lidt salt.
  • Chilikrydderiblanding: Mix lidt flagesalt, 1 teskefuld chiliflager og lidt citronsaft.
Grillad zucchini med aubergine och paprika på vit tallrik

2. Grillet zucchini og aubergine

Aubergine og zucchini er en perfekt tilbehør til et middelhavsinspireret grillmåltid. Auberginen forberedes og grilles på samme måde som zucchinien, dvs. du skærer den i centimeter tykke skiver og griller på direkte varme, indtil du har en fin grillrist på begge sider. Kombiner derefter med en af krydderiblandingerne ovenfor for ekstra smag, og du har en superlækker side dish!

Grillade zucchini-båtar med grönsaker och ost

3. Grillet zucchini-både med valgfri fyld

Lav dine egne zucchini-både! Begynd med at skære zucchinin i bådform og skrab det meste af indholdet ud. Fyld derefter med dit valg af fyld – det kan f.eks. være en lækker skagenrøre, rejerøre eller noget andet lækkert.

Top med revet cheddar- eller edamerost. Placer bådene på grillgitteret på lav varme med låget på, og lad dem varme op i nogle minutter, indtil osten er smeltet. Lækkert!

Grillad zucchini med mozzarella på vit tallrik

4. Grillet zucchini-salat med mozzarella

Snak om en frisk middelhavssalat! Skær mozzarellaost i centimeter-tykke skiver og læg dem pænt på en tallerken sammen med dine grillede zucchini-skiver. Dryp derefter lidt olivenolie over og krydr med salt og peber. Voila, så har du en enkel og velsmagende forret!

Grillspett med zucchini, paprika och svamp grillas

5. Grillet zucchini på spyd

Grillspyd er perfekt både som hovedret eller tilbehør! Forbered og skær zucchini, peberfrugt, tomater, champignon og træk på grillspydene. Ønsker du at tilføje protein (f.eks. kebab, kylling eller tofu), anbefales det at grille dem på separate spyd, da grøntsager og kød har forskellige grilltider.

Pensl derefter din krydderiblandning på alle spyd. Grill grøntsagsspydet, indtil de får en fin overflade (ca. 10 minutter), og grill kødet, indtil det er helt gennemstegt (jo mindre stykker, jo hurtigere går det). Så er det bare at sammensætte og nyde dine grillspyd!

Grillad zucchini-sallad med halloumi på vit tallrik

6. Grillet zucchini med halloumi

Vegetarisk grillning når sin bedste form! Tag en hel halloumi-ost og læg den på grillen sammen med dine zucchini-skiver. Grill halloumi-osten i ca. 5 minutter per langside og 2 minutter per kortside.

Når halloumien er færdig, skær den i fine skiver og forbered en tallerken med din valgte salatvariant, cherrytomater og hakket rødløg. Læg derefter den grillede halloumi og zucchini på salaten. Dryp lidt olivenolie, pinjekerner og basilikum over. Nu har du en virkelig frisk salat!

Grillad zucchini med fetaost på vit tallrik

7. Grillet zucchini med fetaost

Hold det enkelt og grill zucchini i din valgte marinade eller krydderiblandning. Når grillningen er færdig, skær lidt lækker fetaost i tern og top med citron, persille, salt og peber. Lige så lækkert, som det er enkelt!

2 wraps med grillade grönsaker lindade med knut på grå tallrik

8. Grillede grøntsager med fetaost i tortillawrap

En grøntsagswrap er den ultimative mellemmåltid, og det bliver endnu bedre, hvis grøntsagerne har været på grillen! Skær zucchini, paprika, løg og andre favoritgrøntsager. Varm derefter en grillpande op på grillgitteret, hæld lidt olivenolie i og steg grøntsagerne i et par minutter ved medium varme.

Når grøntsagerne begynder at være klar, varm dine tortillabrød op på gitteret i cirka 1 minut per side. Hæld derefter din grøntsagsmix på wrapene og tilsæt lidt fetaost for ekstra smag. Mums mums mums!

Grillad zucchini på vit tallrik

9. Grillet zucchini – spis det som det er!

Da denne agurk-lignende grøntsag har en del smag i sig selv, så går det lige så godt at spise den præcis som den er! Ved grillning kommer den lidt søde smag virkelig til sin ret.

Bare sørg for, at alt bliver grillet jævnt og at grillgitteret er olieret før grillning for at undgå, at maden brænder fast. På med lidt havsalt, og så er det bare at servere!

FUN FACT
Vidste du, at selvom zucchini ofte betragtes som en grøntsag, klassificeres den botanisk som en frugt?

SE MERE GRILLINSPIRATION