Opskrift – Hurtig risotto med kantareller

Opskrift af Natalie Wilhelmsson, madkreatør
Denne skovinspirerede ret er en himmelsk oplevelse for både lugte- og smagssansen! Her laver vi en hurtigere risotto ved at bruge pastatypen risoni i stedet for ris. Sammen med sauteret løg, stegte kantareller og cremet parmesanost får du en ret, der er næsten uimodståelig.

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca. 45 min)

  • 500 g risoni
  • 2 dl hvidvin
  • 2 gule løg (eller 2 skalotteløg)
  • 1 fed hvidløg
  • Smør
  • 200-300 g kantareller
  • Salt
  • Peber
  • Vand
  • 150-200 g parmesan
  • Lidt purløg på toppen
  • 2 spsk kantarelfond (eller 1 svampebouillonterning)
  • 1/2 grøntsagsbouillonterning

Sådan gør du

  1. Tænd for gasbrænderen, og indstil den på højeste temperatur.
  2. Kom kantarellerne i panden, og lad dem afgive væske.
  3. Når væsken er fordampet, tilsæt en god klat smør.
  4. Når smørret er smeltet, tilsæt finthakket løg og revet hvidløg, og lad det stege sammen med svampene.
  5. Når løget er blevet blødt, hæld vinen i.
  6. Lad det simre lidt, og tilsæt derefter vand. Start med 5 dl og fyld op efter behov.
  7. Drys risonien i, og tilsæt fond og bouillon.
  8. Skru ned for varmen, og lad det simre i ca. 10-15 minutter.
  9. Rør hele tiden rundt med en træske. Tilsæt mere vand efter behov.
  10. Når risonien er næsten færdig, rør revet parmesan i, og lad det smelte sammen.
  11. Smag til med salt og sort peber. Top med finthakket purløg.

Kantareller steges i Paellasættet.

Risotto med kantarealler simrer i Paellasættet.

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER