
Hurtig risotto med kantareller
Portioner: 4 | Tid: ca. 45 min
Opskrift – Hurtig risotto med kantareller
Opskrift af Natalie Wilhelmsson, madkreatør
Denne skovinspirerede ret er en himmelsk oplevelse for både lugte- og smagssansen! Her laver vi en hurtigere risotto ved at bruge pastatypen risoni i stedet for ris. Sammen med sauteret løg, stegte kantareller og cremet parmesanost får du en ret, der er næsten uimodståelig.
Ingredienser – 4 portioner (tid: ca. 45 min)
- 500 g risoni
- 2 dl hvidvin
- 2 gule løg (eller 2 skalotteløg)
- 1 fed hvidløg
- Smør
- 200-300 g kantareller
- Salt
- Peber
- Vand
- 150-200 g parmesan
- Lidt purløg på toppen
- 2 spsk kantarelfond (eller 1 svampebouillonterning)
- 1/2 grøntsagsbouillonterning
Sådan gør du
- Tænd for gasbrænderen, og indstil den på højeste temperatur.
- Kom kantarellerne i panden, og lad dem afgive væske.
- Når væsken er fordampet, tilsæt en god klat smør.
- Når smørret er smeltet, tilsæt finthakket løg og revet hvidløg, og lad det stege sammen med svampene.
- Når løget er blevet blødt, hæld vinen i.
- Lad det simre lidt, og tilsæt derefter vand. Start med 5 dl og fyld op efter behov.
- Drys risonien i, og tilsæt fond og bouillon.
- Skru ned for varmen, og lad det simre i ca. 10-15 minutter.
- Rør hele tiden rundt med en træske. Tilsæt mere vand efter behov.
- Når risonien er næsten færdig, rør revet parmesan i, og lad det smelte sammen.
- Smag til med salt og sort peber. Top med finthakket purløg.

Kantareller steges i Paellasættet.

Risotto med kantarealler simrer i Paellasættet.