Opskrift – Klassisk æblekage på grillen

Opskrift af Matbymonica, madkreatør
Når du får æbler fra naboen, venner eller måske dit eget æbletræ, er æblekage en af de bedste ting, du kan lave, især når den bages på grillen. Vi har alle forskellige smag og minder, der tager os tilbage til første gang, vi spiste det. Her er en opskrift, der er gået fra en ven til en anden og har givet mange gode minder og stunder i livet, og som fungerer perfekt som en grundopskrift til æblekage.

Ingredienser – 6-8 portioner (tid: ca 45 min)

    Æblekage:

  • 4-5 store æbler, skåret i skiver
  • 1 dl sukker + 2 spsk til æblerne
  • 1,5 dl havregryn
  • 4 spsk lys sirup
  • 1 teskefuld kanel
  • 125 g smør, smeltet + smør til formen

Sådan gør du

  1. Smør en form.
  2. Læg de skivede æbler i formen.
  3. Bland 2 spsk sukker og 1 teskefuld kanel og drys det over æblerne.
  4. Smelt smørret.
  5. Tag det af varmen.
  6. Bland havregryn, hvedemel og sirup i smørret, så du får en smuldrende “dej”.
  7. Drys/spred dejen over æblerne.
  8. Bages på en pizzasten ved 200° i ca. 20-25 minutter under lukket låg.
  9. Tag kagen ud og lad den køle af.

Server med vaniljeskum, vaniljesovs eller is.

Smelter smør.

Skiver af æbler i formen.

Blander havregryn, hvedemel og sirup i.

Æblekage i formen klar til at blive bagt på grillen.

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER