
Paella med kylling og chorizo
Portioner: 4-6 | Tid: ca 60 min
Opskrift – Paella med kylling og chorizo
Opskrift af Nattismat, madskaber
En favorit at servere for hele selskabet! En rigtig god og saftig paella med kylling og chorizo, der er elsket af både venner og familie. Kompletter med det mest bløde og perfekte brød, der både er smukt og lækkert til.
Ingredienser – 4-6 portioner (tid: ca 60 min)
- Paella:
- Olivenolie til stegning
- 2 fed hvidløg
- 1 stor gul løg
- 2 røde peberfrugter
- 2 kyllingebrystfileter
- 3 spsk tomatpuré
- 400 g hakkede tomater (eller svarende mængde friske tomater)
- 200 g frisk chorizo
- 1 spsk røget paprika
- 1 frisk rød chili
- 2 kyllingebouillonterninger
- 1-2 pakker safran (á 0,5 g)
- 3 dl hvidvin
- Vand
- 3 dl rundkornet ris (Carnaroli eller Arborio)
- Salt og peber
- 200 g frosne haricots verts
- Brød:
- 25 g frisk gær
- 2 dl lunkent vand
- 1/2 dl olivenolie
- Knap 1 teskefuld salt
- Cirka 6 dl hvedemel
- Pensling med 1 æg
- Tilbehør:
- Citronbåde
- Finhakket persille
Sådan gør du
- Ristet peberfrugt:
Start med at forberede den ristede peberfrugt.
Forvarm ovnen til 225º (grill).
Del peberfrugterne, fjern kernerne og læg dem med skindet opad i et olieret ovnfast fad.
Rist i den øverste del af ovnen i ca. 20 minutter eller indtil skindet begynder at blive sort.
Lad dem køle af, fjern det sorte skind og hak dem i små stykker.
Sæt til side. - Brød:
Smuldr gæren i en skål.
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt olivenolie, salt og det meste af melet.
Ælt dejen smidig, indtil den slipper kanterne.
Tilsæt mere mel, hvis nødvendigt.
Dæk skålen med plastfolie og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Vend dejen ud på arbejdsfladen og del den i 10 portioner.
Form dem til boller og læg dem i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter).
Dæk med plastfolie og lad hæve i 30 minutter.
Pensl forsigtigt med sammenpisket æg.
Bag i den nederste del af ovnen ved 200º på over- og undervarme eller 180º i varmluftsovn i ca. 30 minutter, eller indtil de har fået en smuk farve og en indre temperatur på 96º.
Lad brødet køle af på en bagerist. - Paella:
Hak den gule løg og hvidløg fint.
Skær chorizoen i skiver og skær kyllingen i store tern.
Opvarm paellapanden og hæld lidt olivenolie i.
Læg løg og hvidløg i, og steg dem ved medium varme, indtil de begynder at blive bløde.
Tilsæt tomatpuré, røget paprika, finthakket chili, safran, chorizo og kyllingestykkerne.
Steg rundt, indtil kyllingen og chorizoen får farve.
Hæld vinen i og lad det koge i et par minutter.
Tilsæt hakkede tomater og vand.
Smuldr bouillonterningerne i, tilsæt risene og rør forsigtigt rundt.
Lav et låg af bagepapir og læg det på paellaen.
Lad simre i ca. 15-20 minutter, eller indtil risene er møre.
Skær haricots verts i mindre stykker og læg dem i.
Lad simre, indtil de er gennemkogte.
Smag til med salt og peber.
Top med citronbåde og frisk persille.