
Kylling- og skaldyrspaella
Portioner: 6 | Tid: ca 1 time
Opskrift – Kylling- og skaldyrspaella
Opskrift af Natalie Wilhelmsson, madskaber
Skaldyrspaella er en smagfuld og klassisk spansk ret, der byder på en fest for smagsløgene. I denne opskrift blandes friske muslinger og krebs med saftige kyllingestykker. Alt serveres på en dejlig risbund med smag af safran og paprika.
Ingredienser – 6 portioner (tid: ca 1 time)
- 700-800 g kyllingebryst
- 2 chorizo pølser, hakket i ønsket størrelse
- 2,5 dl hvidvin (eller madlavningsvin)
- 1 rød peberfrugt, strimlet
- 1 stor gul løg, strimlet
- 2 store fed hvidløg (eller 3 små), finhakket
- Ca. 600-650 g risottoris (jeg brugte arborio ris)
- 1 pakke safran
- 2,5 hønsebouillonterninger
- 2 spsk Kikkoman soyasauce
- 6 krebs
- 1 net muslinger
- 1 dåse tomater (knuste eller cherrytomater)
- 150 g ærter
- 1 citron
- 1 dl olivenolie
- 1 teskefuld røget paprika
- 1 spsk paprika
- 1 teskefuld cayennepeber
- Salt
- Sort peber
- Vand
Sådan gør du
- Hæld lidt olivenolie i paellapanden.
- Læg kyllingebrysterne i og steg dem på høj varme.
- Når filéerne er næsten gennemstegte, tilsæt gul løg, hvidløg og peberfrugt. Steg det sammen.
- Når det dufter vidunderligt og grøntsagerne begynder at blive møre, hæld risene og chorizoen i og steg lidt under omrøring.
- Hæld vinen i og fortsæt med at røre rundt.
- Tilsæt bouillonterningerne og lad dem opløses.
- Rør rundt i panden hele tiden og tilsæt mere vand (ca. 2 dl ad gangen), så det ikke bliver tørt. Der skal bruges meget vand.
- Tilsæt Kikkoman soyasauce, krydderierne og safranen og fortsæt med at røre rundt.
- Hæld tomaterne i og fortsæt med at røre rundt og tilsæt mere vand, efterhånden som det er nødvendigt.
- Læg alle muslinger i en separat skål med koldt vand. Dem der ikke har lukket sig, kasserer du, og dem der har lukket sig, vasker du af.
- Når risene begynder at blive færdige, tilsæt ærterne og muslingerne og rør rundt. De skal bare opvarmes, og muslingerne skal åbnes.
- Garner med de færdigkogte krebs og citron.

Skaldyrspaella tilberedes i Paellasættet.

Skaldyrspaella serveret i paellapande.