
Varmrøgte muslinger med pancetta og tomat
Portioner: 2 | Tid: ca. 1 time
Opskrift – Varmrøgte muslinger med pancetta og tomat
Opskrift af ProQ
Varmrøgte muslinger optager masser af smag under tilberedning og passer perfekt med sæsonens grøntsager og salt pancetta. Denne opskrift genopfinder den kendte ret Moules Marinière ved at erstatte vinen med luksuriøs prosecco!
Ingredienser – 2 portioner (tid: ca 1 time)
-
- 1 kg muslinger
- 250 g pancetta
- 400 g heritage tomater, hakket
- 1 porre, groft hakket
- 1/2 spidskål, strimlet
- 1/2 rødløg, groft hakket
- 4 fed hvidløg, ternet
- 1 spsk persille, groft hakket
- 6-8 kviste timian
- En knivspids havsalt
- En knivspids knust sort peber
- 3 spsk olivenolie
- 100 ml prosecco eller hvidvin
Tilbehør: Surdejsbrød
Sådan gør du
- Begynd med at hakke rødløg, porre og hvidløg. Læg dem i en stor skål sammen med pancetta, spidskål, persille, timian og olivenolie. Krydr med en knivspids havsalt og knust sort peber.
- Placer blandingen i en grillkurv på en smoker. Grill ved høj varme og vend efter ca. 3 minutter. Det er færdigt, når det begynder at blive sprødt, og pancettaen er gennemstegt. Hak cherrytomaterne i mellemtiden.
- Overfør grøntsagerne og pancettaen til en støbejernspande og læg den på grillristen. Læg også de hakkede tomater i panden.
- Tilføj nogle stykker røgflis (vi anbefaler hickorysmag) i bunden af din smokergrill og luk låget. Lad røgen samle sig, mens du forbereder muslingerne.
- Rens eventuelt “skæg” fra muslingerne og smid dem væk, der er åbne og ikke lukker sig (de er døde).
- Læg muslingerne ovenpå grøntsagerne og pancettaen i støbejernspanden. Hæld prosecco over og lad det koge i ca. 6-8 minutter.
Server retten sammen med surdejsbrød og nyhakkede urter som pynt.