
Vegetarisk paella med halloumi
Portioner: 8 | Tid: ca 1 time
Opskrift – Vegetarisk paella med halloumi, svampe og artiskokker
Opskrift af Sanna Ohlander, madskaber
Denne spanske nationalret findes i mange forskellige former. Her har vi lavet en opskrift, der er helt vegetarisk og fyldt med lækre smage! Alt tilberedes, som det bør, i samme pande, og får lov til at simre, mens du kan nyde noget andet i mellemtiden.
Ingredienser – 8 portioner (tid: ca 1 h)
- 8 dl paellaris (kan også bruges carnaroliris)
- 2 gule løg
- 4 fed hvidløg
- 200 g champignon
- 2 røde peberfrugter
- 200 g soyabønner
- 1 dåse (ca. 350 g) artiskokker
- 200 g halloumi
- 15 dl grøntsagsbouillon
- 2 pakker safran
- 1 spsk paprika
- 1/2 – 1 teskefuld cayennepeber
- 1 spsk gurkemeje
- 1/2 teskefuld salt
- 2 kryddermål nymalet sort peber
- Olivenolie
Tilbehør: Citron, et godt brød
Sådan gør du
- Begynd med at forberede alle grøntsagerne. Skær champignonene i kvarte. Skær peberfrugterne i små stykker på ca. 2×3 cm. Optø sojabønnerne. Skær artiskokkerne i kvarte. Skær halloumi i mindre stykker på ca. 2×2 cm kuber. Hak løg og hvidløg fint. Bland alle krydderierne i en lille skål. Bring bouillonen i kog og hold den varm.
- Hæld lidt olivenolie i paellaformen. Svits løget ved lav varme, indtil det er gennemsigtigt. Tilsæt hvidløg, champignon og peberfrugter. Lad det stege under omrøring i et par minutter, eller indtil svampene begynder at få farve. Drys krydderierne over og rør i et minut mere.
- Hæld risene i og rør i et minut, så risene blandes godt med grøntsagerne og krydderierne. Hæld bouillonen på og bland rundt, indtil det hele er jævnt fordelt i formen. Skru ned for varmen til laveste og lad det simre i ca. 15 minutter. Bland halloumi i risene og tilsæt sojabønner samt artiskokker. Lad det simre i yderligere ca. 10 minutter, eller indtil alt vandet er væk og risene er bløde. Hvis risene ikke er helt bløde, kan du hælde lidt mere bouillon på og lade det simre et stykke tid mere. Hæld gerne lidt olivenolie over lige før servering.
Server den vegetariske paella med citronskiver og et godt brød.
SE TILBEREDNINGEN PÅ BLUEGAZ PAELLA-SET

Tilberedning af vegetarisk paella.